Το ξένο γάλα που εμπλουτίζεται με λιπαρά οξέα DHA και ΑΑ έχει βάση το αγελαδινό που με ειδικές χημικές κατεργασίες οι γαλακτοβιομηχανίες προσπαθούν να ομοιάσουν ποιοτικά το προιόν τους με το μητρικό γάλα. Στην περίπτωση των λιπαρών οξέων οι πηγές εμπλουτισμού των ξένων γαλάτων σε λιπαρά οξέα είναι για το DHA φύκια και για το ΑΑ μύκητες του εδάφους. Οι τελικές μορφές των υποκατάστατων αυτών έχουν κριθεί επιβλαβής για την υγεία των μωρών με πολλές έρευνες που ενημερώνουν και παροτρύνουν τους γονείς να αποφεύγουν την χρήση αυτών των εμπλουτισμένων με τεχνικό τρόπο γαλάτων.