Υπάρχουν πολλές αναφορές σχετικά με τα αποτελέσματα της φόρμουλας που περιέχει λιπαρά οξέα όπως DHA και ΑΑ .
Κατ’ αρχάς το όφελος που υπόσχεται σχετικά με την αύξηση της νευρολογικής, νοητικής , λεκτικής ικανότητας ή την οπτική οξύτητα των μωρών που καταναλώνουν τέτοια γάλατα φαίνεται να είναι προς το παρόν αναμφίβολη για τα πρόωρα νεογνά ενώ για τα τελειόμηνα το όφελος δεν φαίνεται να υπάρχει.
Τα περιστατικά διάρροιας, νεκρωτικής εντεροκολίτιδας, εμέτων και πεπτικών διαταραχών κατά την περίοδο κατανάλωσης αυτών των εμπλουτισμένων γαλάτων αυξάνονται δραματικά, ενώ εκλείπουν μετά την διακοπή πρόσληψης του προϊόντος.
Η πρώτη ύλη κατασκευής αυτών των συνθετικών λιπαρών οξέων είναι φύκια της θάλασσας ή μύκητες του εδάφους που μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου στοιχείου, που μπορεί να καταλήγει στο γάλα που καταναλώνεται σύμφωνα με έρευνες. Η γενετική τροποποίηση που υπόκεινται για την αύξηση της απόδοσής τους είναι άλλο ένα στοιχείο που μειώνει την αγνότητα του προϊόντος. Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία παραγωγής λιπαρών οξέων περιλαμβάνει απόσταξη με χρήση εξάνης, ενός πετρελαιούχου προϊόντος που βρίσκεται μέσα στο συσκευασμένο γάλα αλλά δεν γνωρίζουμε πλήρως της αρνητικές επιπτώσεις αυτής στον οργανισμό μετά την κατανάλωση. Γνωρίζουμε όμως της καταστροφικές συνέπειες που φέρει σε εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με αυτό το προϊόν.