Ανακαλύψατε λοιπόν πως είστε έγκυος και είστε γεμάτη ευτυχία εσείς και ο μελλοντικός μπαμπάς! Από τα πρώτα όμως ερωτήματα που σας έρχονται στο μυαλό είναι σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί πλέον η καθημερινότητα σας. Πώς δηλαδή θα μπορέσετε ομαλά να συνδυάσετε τις υπόλοιπες δραστηριότητες σας και κυρίως την εργασία σας με τον πολύτιμο και μοναδικό νέο σας ρόλο. Ίσως πολλές φορές να αγχώνεστε και να φοβάστε μήπως η εγκυμοσύνη και το νέο μέλος που πρόκειται να έρθει σας “ζημιώσει” στον επαγγελματικό τομέα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι υπάρχει αρκετή νομοθεσία που μεριμνά για τη νέα μανούλα και είστε πλήρως προστατευμένη. Όπως κάθε εργαζόμενος με υποχρεώσεις και δικαιώματα,έτσι και εσείς! Ανακοινώστε λοιπόν, το χαρμόσυνο νέο στον εργοδότη σας και μοιραστείτε την χαρά σας!
Αν είστε εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα έχουμε να σας παραθέσουμε τα παρακάτω,σχετικά με τα δικαιώματά σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και τον πρώτο καιρό μετά από αυτήν.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ένας εργοδότης δεν μπορεί να μην σας προσλάβει επειδή είστε έγκυος (και εφόσον βέβαια ανταποκρίνεστε σε όλα τα κριτήρια πρόσληψης). Επίσης, είναι παράνομο να σας ρωτήσει αν σκοπεύετε να κάνετε παιδί όπως και να σας ζητήσει να υπογράψετε ότι δεν θα κάνετε παιδί για όσο καιρό θα είστε υπάλληλός του. Βέβαια ξέρουμε πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όμως καλό είναι να ξέρουμε τουλάχιστον τι ισχύει στη νομοθεσία.
ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ
Τί δικαιώματα έχει μία έγκυος γυναίκα στην εργασία της καθημερινά;
Η έγκυος γυναίκα δεν δικαιούται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης κάποιο επίδομα για εξετάσεις παρά μόνον αυτών που της αναλογούν από το ταμείο στο οποίο είναι ασφαλισμένη η εργαζόμενη.Επίσης οι συνθήκες εργασίας της δεν αλλάζουν,εκτός από περιπτώσεις που έχετε συγκεκριμένες δυσκολίες ή ενοχλήσεις και μετά από συνεννόηση με τον εργοδότη,σας διευκολύνει με τον τρόπο του.Ενδέχεται να χρειάζεστε περισσότερα διαλείμματα ή αλλαγή ορόφου που βρίσκεται το γραφείο σας αν σας δυσκολεύει το ανέβασμα της σκάλας.Επίσης μπορεί να σας παραπέμψει σε ένα πιο “ήσυχο” πόστο και να μετριάσει τα καθήκοντά σας εάν αυτό είναι εφικτό.Όλα τα παραπάνω όμως είναι δική του καθαρά απόφαση και δεν υπάρχει νομοθεσία που να τα απαιτεί.
Τι γίνεται στην περίπτωση που η εργαζόμενη παρουσιάσει επιπλοκές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνη της; Μπορεί να εργαστεί από το σπίτι; Δικαιούται κάποια ειδική άδεια;
Δικαιούται άδεια ασθενείας την οποία λαμβάνει από γυναικολόγο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Για όσο διάστημα βρίσκεται σε άδεια ασθενείας επιδοτείται από το ΙΚΑ (σαν οποιαδήποτε ασθένεια) και δεν επιτρέπεται να εργάζεται. Ο εργοδότης συμπληρώνει «Δήλωση Εργοδότη» από το αρμόδιο υποκατάστημα ΙΚΑ που υπάγεται η εργαζόμενη, ότι δεν απασχολεί τον εργαζόμενο, ο οποίος κρίθηκε ανίκανος για εργασία για το χρονικό διάστημα που έχει δοθεί η άδεια ασθενείας.
Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΧΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ
Η συνολική διάρκεια της αδείας μητρότητος των γυναικών που απασχολούνται σε οποιοδήποτε εργοδότη όλης της Χώρας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, είναι δεκαεπτά εβδομάδες(56μέρες πριν+62 μέρες μετά). Όπως αναφέρεται στην διάταξη , από το διάστημα αυτό, οκτώ (8) εβδομάδες θα χορηγούνται υποχρεωτικώς πριν από την πιθανή ημερομηνία του τοκετού (άδεια τοκετού) και οι υπόλοιπες εννέα (9), μετά τον τοκετό (άδεια λοχείας).
Με την παραπάνω διάταξη δημιουργείται αφ’ ενός μεν υποχρέωση του εργοδότου να χορηγήσει άδεια προ και μετά τον τοκετό, αφ’ ετέρου δε δικαίωμα της μισθωτού να ζητήσει και να λάβει την άδεια αυτή προ και μετά τον τοκετό.
Σε περίπτωση που ο τοκετός πραγματοποιηθεί σε χρόνο προγενέστερο από αυτόν που είχε αρχικά πιθανολογηθεί , το υπόλοιπο της αδείας θα χορηγείται , υποχρεωτικά μετά τον τοκετό, ώστε να εξασφαλίζεται χρόνος συνολικής αδείας δέκα επτά (17) εβδομάδων.
Σε περίπτωση πραγματοποιήσεως του τοκετού σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν που είχε αρχικά πιθανολογηθεί (και βάσει του οποίου είχε χορηγηθεί η προ του τοκετού άδεια) η άδεια παρατείνεται μέχρι την πραγματική ημερομηνία του τοκετού, χωρίς η παράταση αυτή να συνεπάγεται την αντίστοιχη μείωση της αδείας που η μισθωτός δικαιούται να λάβει μετά τον τοκετό. (αυτό ορίζεται στο άρθρο 3 παράγρ. 4 της Διεθνούς Συμβάσεως 103/52 «για την προστασία της μητρότητος», που επικυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του Ν. 1302/82 )
Στην τελευταία αυτή περίπτωση δηλαδή, η συνολική άδεια τοκετού υπερβαίνει τις 17 εβδομάδες.
Για να ισχύουν τα παραπάνω επιδόματα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει 200 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση τα δύο προηγούμενα χρόνια από την πιθανή ή την πραγματική ημέρα τοκετού και να μην εργάζονται κατά τον χρόνο της επιδότησης.
Την παραπάνω άδεια δικαιούται κάθε εργαζόμενη που συνδέεται με τον εργοδότη της με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ανεξάρτητα από χρόνο υπηρεσίας, εθνικότητα, ιδιότητα (υπάλληλος, εργάτρια). Δεν έχει, επίσης, σημασία, αν η σύμβαση είναι αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Τέλος, την άδεια μητρότητας δικαιούται και η εργαζόμενη κυοφορούσα που δεν έχει συνάψει γάμο, αλλά το τέκνο της προέρχεται από εξώγαμη σχέση, επειδή σκοπός του νομοθέτη είναι η προστασία της μητρότητας γενικώς.
Από το ΙΚΑ η γυναίκα δικαιούται επιδόματος μητρότητος (από την πρώτη ημέρα απουσίας της) ίσο με το 50% του ημερομισθίου της ασφαλιστικής κλάσεως στην οποία εμπίπτει ο μέσος όρος αποδοχών της των τελευταίων 30 ημερών εργασίας του ημερολογιακού έτους πριν από την πιθανή ημέρα τοκετού. Το βασικό αυτό επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε συντηρούμενο μέλος οικογενείας. Προϋπόθεση καταβολής είναι να απέχη η γυναίκα από την εργασία της. Η καταβολή του επιδόματος μητρότητος δεν εξαρτάται από την χρονική διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Επίσης η γυναίκα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ δικαιούται να λάβει από τον ΟΑΕΔ τη διαφορά μεταξύ των τακτικών της αποδοχών και των επιδομάτων μητρότητος που έλαβε ή δικαιούται να λάβη από το ΙΚΑ, για το διάστημα που δεν λαμβάνει αποδοχές από τον εργοδότη της.(αναφέρετε παρακάτω)
ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ
1. Συμπληρωματικές παροχές μητρότητας
Καταβάλλονται σε ασφαλισμένες του Ε.Φ.Κ.Α.-τ. Ι.Κ.Α. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (παρέχουν εξαρτημένη εργασία). Η καταβολή τους γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από τον Ε.Φ.Κ.Α.-τ. Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.
Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε ο Ε.Φ.Κ.Α-τ. Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.(ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: μηνιαίως μισθός=1.000ευρώ(μεικτά)| παροχή επιδόματος μητρότητας από το ΙΚΑ για τις 56 μέρες πριν(περίπου 2 μήνες)=820ευρώ| 820ευρώ/2μήνες=410ευρώ μήνα| συμπληρωματικές παροχές μητρότητας=1.000-410=590ευρώ*2=1.180ευρώ).
Προϋποθέσεις:
- Παροχή από τον Ε.Φ.Κ.Α.-τ. Ι.Κ.Α. επιδομάτων κυοφορίας και λοχείας.
- Ενεργός εργασιακή σχέση κατά το χρόνο έναρξης της αποχής, λόγω, κυοφορίας ή λοχείας.
Η δικαιούχος υποβάλλει, η ίδια στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ σχετική αίτηση μέσα σε τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής από τον Ε.Φ.Κ.Α.-τ. Ι.Κ.Α.
Η αίτηση υποβάλλεται επίσης μέσω των ΚΕΠ ή ηλεκτρονικά μέσω των e-Υπηρεσιών. Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, παρακαλούμε, πατήστε εδώ.
Η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του ατομικού σας λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ του ΟΑΕΔ όπου υποβλήθηκε το αίτημά σας.
Δικαιολογητικά:
Α) Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο μητρώο του ΟΑΕΔ
- Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΦΜ
- Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
- Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.)
- Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ
- Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.
Β) Απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιδότηση
- Ασφαλιστικό βιβλιάριο ασθένειας του Ι.Κ.Α.
- Βεβαίωση εργοδότη
- Βεβαίωση του Ε.Φ.Κ.Α.-τ.Ι.Κ.Α. για την διάρκεια της επιδότησης, το ύψος του ημερησίου επιδόματος και του συνολικού καταβληθέντος ποσού των επιδομάτων κυοφορίας και λοχείας.
- ΙΒΑΝ λογ/σμού ΕΤΕ στον οποίο η ενδιαφερόμενη πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτη δικαιούχος.
2. Ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας
Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στις εργαζόμενες μητέρες, ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας διάρκειας έως έξι μήνες.
Eγκρίθηκε η χορήγηση ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, διάρκειας έως έξι (6) μηνών την οποία δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στον Ε.Φ.Κ.Α.-τ. ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα με πλήρη ή μερική απασχόληση.
Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη, μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας ή και της ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον προβλέπεται η χορήγησή της με βάση τις ετήσιες προθεσμίες.
Η ασφαλισμένη δύναται, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.
Οπότε όταν τελειώσει η άδεια της λοχείας,ο εργοδότης υποχρεούται να δώσει όλη την ετήσια νόμιμη άδεια που δικαιούται η εργαζόμενη.Επίσης εάν η εργαζόμενη αποφασίσει να μην πάρει το “μειωμένο ωράριο εργασίας”(αναφέρετε παρακάτω) αλλά να εκμεταλευτεί την “ισόχρονη άδεια της”(αναφέρετε παρακάτω),θα πρέπει πρώτα να πάρει η μητέρα την ισόχρονη άδεια και μετά να ξεκινήσει το εξάμηνο ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.
Προϋποθέσεις:
- Η ασφαλισμένη πρέπει να βρίσκεται σε ενεργό εργασιακή σχέση εξηρτημένης εργασίας κατά την έναρξη της άδειας μητρότητας.
- Να έχει λάβει παροχές μητρότητας από τον Ε.Φ.Κ.Α.-Τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ή τον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Δικαιολογητικά:
- Βεβαίωση εργοδότη από την οποία θα προκύπτει η ενεργή εργασιακή σχέση κατά την έναρξη της άδειας μητρότητας, το είδος, η μορφή, η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, οι μηνιαίες αποδοχές, ο μέσος όρος των ωρών μερικής απασχόλησης, η ημερομηνία πρόσληψης και για συμβάσεις ορισμένου χρόνου η ημερομηνία λήξης τους, η λήψη της ετήσιας κανονικής άδειας, που ενδεχομένως χορηγήθηκε μετά την άδεια λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας καθώς επίσης και ο φορέας επικουρικής της ασφάλισης και σε τι ύψος ανέρχονται οι εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου.
- Αντίγραφο βεβαίωσης επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας – λοχείας) από τον Ε.Φ.Κ.Α.-τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ή τον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
- Υπεύθυνη δήλωση της δικαιούχου από την οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση να γνωστοποιήσει εντός 8 ημερών στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ οποιαδήποτε μεταβολή της εργασιακής της σχέσης καθώς και τον αριθμό μητρώου Ε.Φ.Κ.Α.-τ. ΙΚΑ και τον ΑΦΜ.
- Αριθμό λογαριασμού (ΙΒΑΝ) Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται πρώτη η δικαιούχος.
Η δικαιούχος υποβάλλει, η ίδια ή δι’ αντιπροσώπου, στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, αίτηση εντός αποκλειστικής προθεσμίας 60 ημερών από τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας), της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας ή και της ετήσιας κανονικής άδειας.
Ποσό επιδότησης:
Ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να καταβάλλει στην εργαζόμενη μητέρα μηνιαίως ποσό ίσο με τον κατώτατο μισθό, όπως κάθε φορά καθορίζεται με βάση την ΕΓΣΣΕ, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, με βάση το προαναφερόμενο ποσό.
Σε περίπτωση απασχόλησης μέχρι και 4 ώρες ημερησίως ή μέχρι 13 ημέρες το μήνα, κατά μέσο όρο στη διάρκεια του εξαμήνου που προηγείται της άδειας κυοφορίας, το καταβαλλόμενο ποσό ισούται με το μισό του ανωτέρω καθοριζόμενου ποσού.
Ο χρόνος της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης και ασθένειας του Ε.Φ.Κ.Α.-τ.ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, καθώς επίσης και στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης, οι δε προβλεπόμενες εισφορές υπολογίζονται επί του κατά περίπτωση αναφερόμενου ποσού, από το οποίο ο ΟΑΕΔ παρακρατεί την προβλεπόμενη εισφορά της ασφαλισμένης και την αποδίδει στον Ε.Φ.Κ.Α.-τ.ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και στο αντίστοιχο επικουρικό ταμείο, μαζί με την προβλεπόμενη εργοδοτική εισφορά που βαρύνει τον Οργανισμό.
Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ
Μείωση ωραρίου:
Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται για τον θηλασμό και τις αυξημένες φροντίδες για την ανατροφή του παιδιού, είτε να διακόπτουν την εργασία τους για μία ώρα κάθε ημέρα, είτε να προσέρχονται αργότερα, είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά μία ώρα κάθε ημέρα, για χρονικό διάστημα 2,5 ετών από της λήξεως της αδείας λοχείας. Κατόπιν συμφωνίας των μερών, η μείωση του χρόνου εργασίας μπορεί να ορίζεται σε δύο ώρες ημερησίως, επί ένα έτος μετά την λήξη της αδείας λοχείας και εν συνεχεία επί 1 ώρα για 6 επί πλέον μήνες. Αν γίνει χρήση της εξαμήνου αδείας, για τον υπολογισμό του υπολοίπου χρόνου αδείας φροντίδας παιδιού, θεωρείται ότι κατά το εξάμηνο η γυναίκα έκανε χρήση μιας (και όχι δύο ωρών). Η άδεια φροντίδας παιδιού αρχίζει, από την λήξη της αδείας λοχείας.
Την άδεια απουσίας για τη φροντίδα του παιδιού μπορεί να ζητήσει εναλλακτικά ο πατέρας, εάν δεν κάνει χρήση αυτής η εργαζόμενη μητέρα.
Ισόχρονη άδεια:
Eφ’ όσον συμφωνεί ο εργοδότης, δίνεται η δυνατότητα να ληφθεί το μειωμένο ωράριο ως ίσου χρόνου συνεχόμενη άδεια με αποδοχές . Δηλαδή μπορεί μία μανούλα να μην εκμεταέυτεί το μειωμένο ωράριο και να ζητήσει να πάρει της ώρες αυτές μαζεμένες σε άδεια(περίπου 2,5 μήνες).
Για την μετατροπή των ωρών, κατά τις οποίες η τεκούσα έχει δικαίωμα να απέχει από την εργασία της μετά τον τοκετό, σε συνεχές χρονικό διάστημα, αφαιρούνται από το συγκεκριμένο συνολικό χρονικό διάστημα των 2,5 ετών (ωράριο μειωμένο κατά 1 ώρα) τα διαστήματα της κανονικής αδείας (των 2 ετών), οι Κυριακές και, επί πενθημέρου, και τα Σάββατα, καθώς και οι εξαιρετέες εορτές (εφ’ όσον κατά τα συγκεκριμένα έτη δεν συμπίπτουν με Σάββατο ή Κυριακή). Επίσης αφαιρούνται και οι ώρες που αντιστοιχούν σε τυχόν άλλες άδειες που εμπίπτουν στο συγκεκριμένο διάστημα των 2,5 ετών, όπως π.χ. είναι η διαρκείας 4 τουλάχιστον μηνών γονική άδεια την οποία η μητέρα έλαβε ή θα λάβει μετά από την λήξη της αδείας λοχείας, καθώς, και η εξάμηνη ειδική άδεια μητρότητος . Επίσης, αν η μητέρα περιήλθε εκ νέου εις κατάστασιν εγκυμοσύνης και η άδεια τοκετού και λοχείας εμπίπτει στο διάστημα των 30 μηνών, αφαιρείται και το διάστημα της αδείας αυτής.
Ο αριθμός των ημερών (και συνεπώς και των ωρών – μία καθ’ ημέραν) που προκύπτει διαιρείται δια 8 (όσο το ωράριο επί πενθημέρου). Το πηλίκον της διαιρέσεως αποτελεί τον αριθμό των εργασίμων ημερών που δικαιούται να λάβει η συγκεκριμένη τεκούσα.
Γονική άδεια:
Για την γονική άδεια ανατροφής, την οποία δικαιούνται όλοι οι γονείς στο χρονικό διάστημα από την λήξη της αδείας μητρότητος μέχρι το παιδί να συμπληρώση τα 6 έτη, διαρκεί δε 4 τουλάχιστον μήνες για κάθε γονέα και είναι άδεια άνευ αποδοχών.
Οι διατάξεις και οι νομοθεσίες ενδέχεται να τροποποιηθούν,ωστόσο θα ενημερώνουμε το άρθρο μας ώστε να γνωρίζετε πρώτες τις αλλαγές.
Το πιο όμορφο ταξίδι ξεκινά και εμείς είμαστε πάντα σύμμαχος της ευτυχίας σας που πλησιάζει! Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε οτιδήποτε! Είμαστε στην διάθεση σας!