- Διατηρείτε το δυνατόν περισσότερο την επαφή δέρμα με δέρμα
- Δώστε προσοχή στα σημάδια πείνας του μωρού σας και προσπαθήστε να τοποθετειτε το μωρο στο στήθος κάθε 3 ώρες , όταν δεν φαινεται να έχει διάθεση για θηλασμο, με σκοπό την ενεργοπόιησ´η του.
- Εάν δεν επιτύχετε μην απογοητεύεστε. Χρησιμοποιείστε το γάλα που αντλήσατε μέχρι μια ποσότητα 10-15 ml. Έαν η ποσότητα που βγάλατε δεν φτάνει την συνιστώμενη τότε συμπληρώσετε με νερό ή ξένο γάλα έως ότου φτάσετε τα 10-15Ml.
- Αντλείτε συστηματικά το γάλα σας από το στήθος τουλάχιστον 8-10 φορές την ημέρα για χρόνο 30 λεπτά στο κάθε στήθος, κατα προτίμηση με διπλή άντληση., ηλεκτρικού θηλαστρου.
- Εάν παρουσιάζετε κάποια ανατομική διαφοροποίηση στο στήθος για παράδειγμα εισέχουσες ή επίπεδες θηλές δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε θηλές σιλικόνης που θα βοηθήσουν το μωρό να διατηρεί μια καλύτερη πρόσφυση πάνω στο στήθος.
- Δοκιμάστε έναντι του μπουκαλιού εναλλακτικούς τρόπους σίτισης του μωρού σας όπως η σίτιση με το δάχτυλο,κουταλιού, ποτηριού ή ειδικής θηλής με χαμηλή ροή. Μια σύμβουλος θηλασμού θα μπορέσει να σας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Mην απογοητεύεστε με υπομονή , επιμονή και βοήθεια από σύμβουλο θηλασμού θα τα καταφέρεται και μάλιστα σύντομα. Δείτε εδώ πόσο γάλα χρειάζεται το μωρό σας για να γνωρίζεται αν το δικό σας επαρκή και με πόσο να συμπληρώσετε το κάθε του γεύμα.
Posted in: Τι να κάνετε όταν δεν θηλάζει το μωρό σας στο μαιευτήριο;