Στην εγκυμοσύνη η διατροφή (link : http://www.all4baby.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-2/) σας θα πρέπει να έχει προτεραιότητα και για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να γνωρίσετε και να υιοθετήσετε ένα υγιεινό διαιτολόγιο, πλούσιο σε τροφές με μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Η φυσική πρόσληψη θρεπτικών συστατικών είναι προτιμότερη από ότι η φαρμακευτική συμπλήρωση ενός λανθασμένου διαιτολογίου.
Οι τροφές που περιέχουν πλούσιες ποσότητες ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα λαχανικά με σκούρα πράσινα φύλα (π.χ. σπανάκι, μπρόκολο κ.λ.π.), τα σύκα, τα αμύγδαλα, το σουσάμι (ταχίνι, παστέλι κ.λ.π.) και οι σαρδέλες.
Προσπαθήστε στην εγκυμοσύνη σας να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιό σας με 3-4 μερίδες από τις ανωτέρω τροφές καθημερινά για να ενισχύσετε την φυσική πρόσληψη ασβεστίου από το σώμα σας, ειδικά στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας.
Posted in: Ποιες τροφές περιέχουν ασβέστιο;