Το χρώμα του μητρικού γάλακτος στις περισσότερες γυναίκες είναι κίτρινο ή λευκο, ενώ οι πρώτες σταγόνες που εκκρίνονται από το μαστό, ιδίως τις πρώτες ημέρες είναι φυσιολογικό να έχουν και διάφανο χρώμα το οποίο στην συνέχεια μεταβάλλεται σε κίτρινο ή λευκό.
Ο πράσινος χρωματισμός του γάλακτος είναι εξίσου συχνός και μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση πράσινων λαχανικών ή την κατανάλωση νιφεδιπίνης για την αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης στην εγκυμοσύνη ή την γαλουχία.
Σπανιότερα το γάλα μπορεί να περιέχει στοιχεία παλιού αίματος που του δίνουν μια καφέ ή κόκκινη χροιά και οφείλεται σε προηγούμενο τραύμα των γαλακτοφόρων πόρων.
Το γάλα μπορεί ακόμα να πάρει και ένα πορτοκαλί έντονο χρώμα εάν η μητέρα καταναλώσει μεγάλες ποσότητες καρότου.
Η πέραν της λευκής ή κίτρινης χρώσης του γάλακτος δεν αποτελεί αιτία διακοπής του θηλασμού.
Posted in: Αλλαγές στο χρώμα του γάλακτος