Η παρακολούθηση για έναν vbac φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή είναι απλή. Είναι επίσης πολύ βοηθητική και στηρίζεται στην δική σας κλινική εικόνα και την ευεξία του μωρού σας. Η μαία μας Γεωργία Λεζέ σας με εμπειρία και γνώση πάνω στο vbac σας συμβουλεύει και διώχνει φόβους και ανασφάλειες.
Για τον vbac φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική ένα είναι σίγουρο. Πρόκειται απλώς για έναν ακόμη φυσιολογικό τοκετό χωρίς υψηλούς κινδύνους ή επισφαλής πρακτικές. Είναι ένας τοκετός όπως ένας πρώτος φυσιολογικός τοκετός και κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζετε.
Πού πρέπει να γεννήσω με vbac φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή;
Ο ασφαλέστερος τόπος διεξαγωγής ενός τοκετού vbac είναι μια καλά οργανωμένη μαιευτική κλινική με λειτουργική μονάδα ενηλίκων και νεογνών. Μπορεί εξαιρετικά σπάνια να χρειαστεί λόγω επιπλοκών του vbac αλλά είναι προτιμότερο οι υπηρεσίες αυτές να είναι διαθέσιμες.
Συγκεκριμένα , λόγω του κινδύνου ρήξης ή σχάσης της μήτρας, που εμφανίζεται περίπου στο 0,32% με 1% των προσπαθειών για vbac η παρακολούθηση ενός τοκετού πρέπει να γίνεται στο περιβάλλον ενός μαιευτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες ενός τέτοιου, σπάνιου μεν αλλά έκτακτου δε , περιστατικού.
Αυτό σημαίνει πως οι γυναίκες συνίσταται να προτιμούν μαιευτικές κλινικές που περιθάλπουν πάνω από 3.000 γεννήσεις τον χρόνο .Που διαθέτουν 24ωρη κάλυψη αναισθησιολόγου. Επίσης πρέπει να υπάρχει πρόσβαση σε επαρκή μονάδα ενηλίκων και νεογνών. Και να υπάρχει κάλυψη για μετάγγιση αίματος αν παρουσιαστεί η ανάγκη. Η προσπάθεια VBAC με τοκετό στο σπίτι ή σε μικρότερες μαιευτικές κλινικές ή birth centers δεν θεωρείτε ασφαλής. Σύμφωνα με την παγκόσμια μαιευτική κοινότητα και για το λόγο αυτό αποθαρρύνεται.
Πώς γίνεται η παρακολούθηση της υγείας του μωρού και η δική σας στην διάρκεια ενός vbac φυσιολογικού τοκετού;
Στην διάρκεια του τοκετού η παρακολούθηση του καρδιακού παλμού του μωρού σας συνίσταται να πραγματοποιείται με συνεχή καρδιοτοκογραφία. Αυτό θα πρέπει να ισχύσει για το μεγαλύτερο μέρος του τοκετού σας χωρίς να περιορίζει σημαντικά την κινητικότητά σας.
Η τοποθέτηση ενδοφλέβιου καθετήρα θεωρείτε απαραίτητη και η διατήρησή του έως και 2 ώρες μετά την γέννηση είναι συνήθης πρακτική για την ασφάλειά σας. Επίσης ,η όσο το δυνατόν αμεσότερη χορήγηση μητροσυσπαστικών φαρμάκων αμέσως μετά τον τοκετό θα μειώσει τον κίνδυνο αιμορραγίας.
Εν κατακλείδι η προσπάθεια για VBAC δεν διαφέρει και πολύ στη παρακολούθηση ή περίθαλψή της από έναν τοκετό με διαβήτη κύησης, με μια προεκλαμψία ή με μία πρόκληση τοκετού. Έχει τον ίδιο αριθμό επιπλοκών όπως ένας πρώτος τοκετός και σε αυτό βασίζουμε κάθε μας βήμα στην παρακολούθησή σας. Μην φοβάστε πως κινδυνεύεται από κάτι εσείς ή τό μωρό σας στο vbac. Αντιθέτως εκείνη την ημέρα θα προσπαθήσετε για το καλύτερο για εσάς και το μωρό σας. Αξίζει να το δοκιμάσετε και να βγείτε και εσείς νικήτρια από αυτή σας την επιλογή όπως το 78% και πάνω όλων των μητέρων που το επέλεξαν.
Στο all4baby η μαία μας Γεωργία Λεζέ βρίσκεται δίπλα σε κάθε μητέρα που θέλει να προσπαθήσει για έαν φυσιολογικό τοεκετό μετά από καισαρική vbac. Καλέστε μας Τώρα για μια προσωπική ενημέρωση.
Προετοιμαστείτε και για τον δικό σας φυσιολογικό τοκετό μέσα από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού του all4baby.